Ting, der var fedt ved at være barn #2

23. oktober 2016

2 år

Det virkede til, at indlægget Ting, der var fedt ved at være barn var ret vellidt, så her kommer lige en 2’er! Mon I andre (måske især) 90’er-kids kan relatere til nedenstående? I hvert fald; enjoy 😉

Børneagtige MGP-sange
Med en kusine på 8 år, er jeg ret godt opdateret, sådan rent MGP-wise. Det er ofte det, der skal afspilles, når vi hører musik sammen (eller Marcus og Martinus, som jeg stadig ikke fatter hvem er). Jeg synes det er så fedt, at børnene har deres eget Melodi Grand Prix og jeg elskede at se det som barn. Dog synes jeg, at MGP-sange i dag slet ikke har det barnlige tema, som da jeg selv var 8 år – I ved, dengang, hvor tekster som Turbofluen var et hit!

Kasettebånd
Før MP3-afspillere og iPods, var Walkman toppen af poppen. Jeg ejede selv en walkman og en kasse med kassettebånd – dengang var det fantastisk! Mit absolut favorit-kasettebånd var Max og Antonette, som handlede om en rotte og et pindsvin. Rotten Antonette skulle hjælpe pindsvinet Max gennem byen og tilbage til skoven. Måske var det ikke helt vildt smart med kasettebånd, men det var toppen af poppen for os!

Bøger opdelt efter lix-tal
Det er vel stadig en ting, at skolebiblioteker opdeler bøger efter lix-tal?! Jeg kan stadig se biblioteket på min folkeskole for mig, og hvordan bøgerne havde forskellige farver efter sværhedsgrad. Den der feeling med at gå en farve eller lixtal op, var en ret optursagtig ting (måske jeg er alene på den?)… Er det mon kun en “jeg-elskede-skole-som-barn-og-var-lidt-en-nørd“-ting? I hvert fald husker jeg det som noget ret fedt 😉

Duplo
Hvis der er én ting, som har optaget mange af mine barndoms-timer, så må det være at lege med Duplo! Min moster, søster og jeg legede vildt meget med Duplo, når moster kom hjem fra København, og det var lykken! Den absolut vigtigste klods var den lille pinke med frugtskålen. Det var jo en helt åndssvag diskussion hver gang, men det er også det, jeg husker allerbedst fra de mange kasser med Duplo!

Kælketure
Mine folkeskolevenner og jeg benyttede enhver chance med sne til at gå ned bag skolen til de gode kælkebakker. Her kunne vi bruge mange timer på at kælke, og opfinde helt nye tricks på både trækælk og bobslæde. Det var måske ikke altid lige sikkert, men vi havde det helt vildt sjovt, og det var noget af det sjoveste, da jeg var barn. Vi havde også en relativt god kælkebane lige ved siden af vores hus, så den blev også benyttet – der skulle man så bare have skills nok til at styre udenom diverse træer og buske…

At være feriebarn
Noget af det absolut bedste ved at være barn, var at komme på ferie hos både moster og bedsteforældre. Begge hold bedsteforældre har altid boet rigtig tæt på barndomshjemmet i Skive, så det har altid været ret nemt at komme på ferie hos dem – der måtte man altså bare nogle helt andre ting end derhjemme 🙂

 

Fastelavn og halloween 
Mit barndomshjem ligger på en vej med kun 9 huse. Alle vi børn var tæt på hinanden aldersmæssigt, og til både fastelavn og halloween klædte vi os ud og gik sammen fra dør til dør og raslede. Vi gik vildt meget op i vores udklædninger hvert år, og jeg husker stadig hvor sjovt vi havde det, når vi var en håndfuld ude at gå sammen. Fastelavn i folkeskolen var også altid pænt optur. Mit bedste kostume må være dengang jeg var klædt ud som en gammel dame, og havde lånt både stok og rollator.  Det var helt vildt gennemført og vildt sjovt. Mon man skulle holde fastelavnsfest engang? Sådan en grown-up-edition? 😉

Hvad er jeres bedste barndomsminder?

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar