2. december: Mine juletraditioner

2. december 2016
Desktop2

Jeg elsker december! Det er en måned fuld af minder og traditioner – på en eller anden måde en meget forudsigelig måned. Og det er altså også meget rart! Især i år, eftersom mit år er gået en helt anden retning, end jeg havde regnet med og håbet på, da kalenderen, for snart et år siden, viste 2016. Så er det altså rart at have en hel måned, hvor tingene på mange måder “er som det plejer“. I hvert fald når det gælder traditioner og juleminder – for de er meget ens, hver evig eneste december.

I sidste weekend lavede jeg for eksempel juledekoration med min mor. Præcis som vi plejer. Og jeg har skudt måneden i gang med replay af Johnny Logans julealbum – også som jeg plejer og har gjort de sidste mange år (yeeees, jeg har en gammel sjæl, især når det gælder musik)… Julebagningen blev også kickstartet i sidste weekend med uendeligt mange pebernødder – bedstes bedste opskrift! Jeg nupper stadig bagetjansen hjemme, til trods for at jeg nu har haft mit eget lille hjem i over 2 år. Det er som om, at det bare hører til i julen, at jeg står i køkkenet hjemme i Skive og åbner den samme opskrift-bog år efter år og bager de præcis samme julesmåkager. Vi har også en december-fødselsdag coming up, så mon ikke der er et par kagedåser, der, kortvarigt, savner indhold 😉

Jeg er også – as usual – i god tid med julegaveræset og jeg knuselsker det! Det der med at købe gaver til dem jeg elsker og bruge timer (ja, timer) på at pakke ind og skrive hyggelige kort, det er altså lykken! Jeg ved, at både min moster og jeg har et stort lager af bånd, papir og gavepynt, som gør gaveindpakningen til en leg! At finde alle de her ting frem hver december, det er altså ret fedt! Det er rart at mærke, hvordan det hele bliver fuldstændig genkendeligt, og hvordan decemberglæden år efter år vender tilbage og giver mig en helt særlig følelse indeni.

Jeg har selvfølgelig også få ting, som, denne december, ikke bliver helt som de plejer. Jeg pønser eksempelvis på at anskaffe mig mit eget lille juletræ. Ganske vist ikke fra det sted, hvor vi altid har hentet juletræ, men mon ikke de også har fine træer i mit hood… For julen kræver altså at pynte et juletræ, og jeg får ikke mulighed for at pynte træ lillejuleaften i år, som vi ellers altid har gjort i mit barndomshjem. Men jeg ser så en mulighed for at skabe min egen lille juletradition i mit lille hjem, for nye traditioner skal også have en plads! Og jeg ved, at jeg kommer til at savne juletræspyntningen efter julekalender i år! Det har altid været noget særligt, når de mange kasser med julepynt bliver båret ned fra loftet, og vi (selvfølgelig til julemusik) pynter træet og kommer et skridt tættere på årets bedste aften. Jeg kan huske, at min søster og jeg satte alle vores nisser ind forskellige steder på træet, for de skulle passe på det om natten, så det ikke blev stjålet. Jeg ved ikke hvor ‘juletræstyveri-frygten‘ stammer fra, men vi gjorde det troligt hvert år, og jeg tænker på det hver gang jeg ser et pyntet juletræ!

Jeg ser også frem til, igen i år, at bytte gaver med min bedste og ældste barndomsven. Det er blevet en fast del af juleaftensdag, og det er så rart at have en lille julestund sammen, hvor vi pakker gaver op og ønsker hinanden og hinandens familier glædelig jul. Sammen med julegavebytning er kirkegang også en fast tradition juleaftensdag, men I må vente på at høre lidt mere om disse traditioner til senere i julekalenderen –  sammen med, hvorfor jeg særligt meget forbinder juletræet med min farfar <3

Hvad er jeres yndlings-juletraditioner?

Relaterede Indlæg

2 Kommentarer

  • Svar 4. december: Det bedste ved vinteren | www.josefinevesterherup.dk 8. december 2016 at 21:36

    […] når vi taler om vinterens plusser! Og hvorfor skulle vi det? Nu har jeg allerede skrevet lidt om julens traditioner, og der kommer en masse mere indtil juleaften. For mig er julen bedre end fødselsdag, og det er […]

  • Svar 8. december: Hvordan har min opfattelse af julen ændret sig? | www.josefinevesterherup.dk 18. december 2016 at 20:57

    […] starten af julekalenderen fortalte jeg om, hvordan jeg er ret fan af julens traditioner og den genkendelighed, som skaber en helt særlig form for tryghed. Jeg har også snakket lidt om, […]

  • Skriv kommentar