4. december: Det bedste ved vinteren

4. december 2016
det bedste ved vinter

Jeg er altså ret fan af vinteren – og det ved jeg godt, at mange andre ikke er. For det er jo koldt og mørkt det meste af tiden. Men i min verden har vinteren altså også sine fordele og nogle ganske særlige ting, som skal nydes så længe det varer! Jeg er, med årene, blevet ret fascineret af det her med årstiderne og jeg nyder virkelig, at hver enkel årstid har sine helt egne ting at byde på. Det gode ved foråret er eksempelvis nyt liv i naturen og lysere tider, og sommeren er skøn med sine sene, lyse aftener, mens efteråret er både smukt og hyggeligt. Præcis som de andre årstider, har vinteren også sine ting at byde på!

Sne
Helt ærligt, ikke? Så bliver jeg et barn, når der falder sne. En enkelt morgen har jeg kunne vågne til et fint, tyndt lag sne, og jeg havde optur på hele dagen! Det er på én gang smukt og hyggeligt, og det sender mig durk tilbage til min barndom! Til dengang, hvor mine søskende og jeg byggede snemænd og igloer i haven, og hvor vi kælkede på de store bakker bag vores folkeskole!

Strik
Jeg. Elsker. Strik. Jeg er ikke lige så meget et sommermenneske som forårs-/efterårs-/vintermenneske. Altså det er skønt et par dage med varmen og jeg nyder virkelig, at det er så længe lyst, men jeg synes strik og jeans er sagen og jeg elsker store tørklæder og lag på lag af tøj og striksokker. Det er altså bare mere mig end små, fine sommerkjoler!

Jul
Altså, den kommer vi ikke udenom, når vi taler om vinterens plusser! Og hvorfor skulle vi det? Nu har jeg allerede skrevet lidt om julens traditioner, og der kommer en masse mere indtil juleaften. For mig er julen bedre end fødselsdag, og det er – for mig – årets mest magiske aften. Vi laver stort set det samme hver juleaften, men det er altid lige fantastisk! Jeg ville have meget svært ved at bytte min juleaften væk for noget. Hele den der stemning af forventningsglæde og kærlighed jeg oplever sammen min familie … det er det absolut bedste <3

Naturen
Det er først et par år siden jeg er blevet lidt mere naturmenneske, men nu nyder jeg til gengæld også naturen rigtig meget, og den giver mig en form for ro, som kun ganske få andre ting kan! De kolde vintergåture i den sprøde og klare luft er noget jeg ser frem til, og de bliver ekstra fantastiske, hvis man bagefter kan smække benene op foran en brændeovn – og gerne med julemusik i baggrunden…

Stearinlys 
Hvis der er noget, der kan sprede hygge som intet andet, så må det være stearinlys! Og ja, vi kan sagtens snakke om, hvor usundt det er, men jeg hepper altså langt mere på hygge-aspektet lige i denne her sammenhæng 😉 Især i vinterhalvåret er jeg fan af stearinlys på alle mulige måder, for det gør på en eller anden måde, at vinterdagene synes knap så mørke!

Glæden over forår
Selvom jeg rigtig godt kan li’ vinteren, så glæder jeg mig også over, at foråret er her om lidt-ish (eller to og en halv måned, hvis man tæller)… Jeg elsker foråret og det, at der så småt begynder at komme liv ude igen – det gælder både for dyr og planter. Der er altid noget ganske særligt over de første, fine forårsblomster og nye skud på træerne. Og så kan forårssolen altså også bare noget helt specielt!

Et nyt år 
Man kan vist godt sige, at 2016 ikke lige har været mit år… Så jeg vil være helt ærlig og sige, at jeg er ret klar til, at vinteren går og kalenderen viser 2017. Jeg har alle mulige forhåbninger til, at 2017 SKAL blive “mit år“. Jeg glæder mig blandt andet over, at jeg har et par foredrag på programmet og at jeg er godt i gang med studiet igen. Jeg er sikker på, at 2017 bliver godt! For det skal det 🙂

Hvad er jeres yndlingsting ved vinteren?

Relaterede Indlæg

1 Kommentar

  • Svar 8. december: Hvordan har min opfattelse af julen ændret sig? | www.josefinevesterherup.dk 18. december 2016 at 20:58

    […] som skaber en helt særlig form for tryghed. Jeg har også snakket lidt om, hvad jeg allerbedst kan lide ved vinteren. Jeg nævnte eksempelvis julen som værende én af de ting, for julen er altså […]

  • Skriv kommentar