8. december: Hvordan har min opfattelse af julen ændret sig?

8. december 2016
Scan

I starten af julekalenderen fortalte jeg om, hvordan jeg er ret fan af julens traditioner og den genkendelighed, som skaber en helt særlig form for tryghed. Jeg har også snakket lidt om, hvad jeg allerbedst kan lide ved vinteren. Jeg nævnte eksempelvis julen som værende én af de ting, for julen er altså fantastisk!

Jeg mindes, at jeg altid har elsket julen. Som barn tror jeg det handlede meget om magien omkring julekalendre, nisser og julemanden. Juleaften var dengang meget centreret om dét der med gaverne, julemanden, sne og de barnlige glæder. Så småt som den barnlige tro forsvinder, tror jeg synet på julen ændrer sig. Det har det i hvert fald gjort for mig. Troen på julemanden brast dengang, min søde bedstefar havde glemt sit julemandskostume og derfor måtte hoppe i en forvasket, lyserød morgenkåbe, og så ellers give den gas med julemandslatter og den brune sæk med gaver. Selvom det måske var lidt trist at opdage, at den der med julemanden var en stor, fed løgn, så er det et øjeblik vi altid kan huske, og en sjov fortælling, der altid er en del af vores jul!

Så hvor det engang var julemand og gaverne, der bragte den største forventningsglæde, er det i dag i højere grad det fact, at jeg skal være sammen med hele min skønne familie. Og hold nu lige op, hvor jeg glæder mig! Jeg glæder mig til at mærke den der helt særlige stemning, som kun optræder sammen med dem, og den fuldstændig fantastiske følelse af lykke, som kun meget få mennesker får frem i mig! Og så glæder jeg mig naturligvis til bedstes julemiddag – den er spitzenklasse! Selvom vi ofte er sammen, så er det noget helt andet juleaften. Vi ses ret meget i vores familie, og det håber jeg, at jeg selv kan føre videre, når jeg får børn.

Jeg glæder mig også, til at jeg begynder at glæde mig til jul. Altså jeg glæder mig jo til juleaften, fordi jeg skal være sammen med min familie, men det er ikke så meget fordi det er jul – endnu 😉 Jeg synes altid begejstringen over julen kommer senere efter jeg er blevet ældre, men jeg ved, at den rammer lige pludselig. Normalt kommer det omkring sidste søndag i advent, så jeg er slet ikke i tvivl om, at den der vilde begejstring for juleaften kommer om ikke så længe!

Hvad er den største forskel for jer, fra da I var børn og til nu?

Relaterede Indlæg

1 Kommentar

  • Svar 10. december: Børns fortælling om julen | www.josefinevesterherup.dk 19. december 2016 at 21:03

    […] skrevet tidligere, så mindes jeg selv den vildeste forventningsglæde til julen – også selvom jeg ikke helt anede, hvorfor julen er så speciel. Det er så sødt, at børn […]

  • Skriv kommentar