DIY: Granny square pude med sorte detaljer

30. april 2017

Long time, no see! Pludselig gik der 4 måneder uden et eneste indlæg. Forhåbentlig er både energien, inspirationen og tiden tilbage til, at jeg kan genoptage mine skriblerier her på mit lille web-hjem – for jeg har faktisk savnet det! Månederne i praktik har ligesom bare slugt hinanden, og så blev det altså bare maj på ingen tid! Jeg har savnet at være kreativ på den måde jeg er, når jeg får lov til at skrive. Jeg elsker det! Derfor er jeg knap så nervøs for, at jeg om 20 dage skal aflevere min eksamensopgave – det der med at skrive er nemlig ikke så forfærdeligt for mig. Men det er egentlig slet ikke det, det skal handle om i dag. Det skal nemlig handle om en fantastisk gave, jeg har givet min søde, dejlige mormor (og morfar, selvfølgelig <3).

I efteråret hæklede jeg denne lækre sag til den mest fantastiske moster, man kunne ønske sig. Og jeg kunne godt fornemme, at den var et stort hit – både hos modtageren og resten af familien. Så min mormor og morfar skulle altså også have en! Og den blev så fin. For opskrift, følg med under billedet 🙂

Du skal bruge: 

  • Forskellige farver garn. 50 g på nål 2,75 giver ca 14 ‘granny squares’. Der skal bruges 16 ‘granny squares‘ pr side = 32 felter i alt.
  • En hæklenål. Jeg brugte en nål 2,75, men anbefaler en 2,5 til nye hæklere og evt en 3,0 til dem, der kan hækle en anelse strammere. Nålstørrelsen er afgørende for, hvor faste/løse dine ‘granny squares‘ bliver.
  • Jeg lærte at hækle ‘granny squares‘ via denne video på YouTube – det er lidt nemmere at forstå, når man har en visuel opskrift – i hvert fald til man forstår alle forkortelser og udtryk 😉
  • Alle ‘granny squares‘ fik en kant af fastmasker og blev derefter hæklet sammen. Til kanten skal der beregnes 1-2 nøgler garn i den farve, man vil lave sin kant. Jeg synes den sorte giver farverne et klarere udtryk – det er heldigvis helt op til ens stil. Jeg er også ret vild med hvor underspillet den lyse pude er.
  • Når alle felter er hæklet sammen til 4*4 felter, fik hele stykket en kant af fastmasker. Herefter hækles 3*stangmasker, for at puden kan passe til et 40*40 betræk.
  • Når de tre runder med stangmasker er lavet, hækles begge stykker sammen – altså 2*16 felter = 32 felter i alt.
  • Det virker en smule småt når det er sat sammen, men det skal nok give sig, så det passer 😉
  • Jeg monterer et ensfarvet pudebetræk bagpå, som kan tages af. Så kan det nemlig komme i vaskemaskinen, når det trænger.

Mon der følger nogle hækle-enthusiaster med derude? Jeg er blevet SÅ forelsket i at hækle, og har et par projekter, der snart skal på nålen! Jeg deler også snart de fedeste grydelapper, som min moster fik i fødselsdagsgave.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar